Tehnologija na 4 načina poboljšava vašu pametnu učionicu

Ponovite cilj dizajna. Prije nego što započnete postupak povratnih informacija, ponovite ciljeve projekta. To klijentima daje referentnu točku za precizno podešavanje savjeta i reviziju djelotvornih rezultata za vas. Za specifične povratne informacije, poput određenog detalja o dizajnu, navedite ovo na početku sastanka kako biste bili fokusirani i sigurni.

1. IFP: Poboljšani interaktivni prikaz
Kada škole žele modernizirati svoje, smart digital classroom suočavaju se s teškim izborom između interaktivnih bijelih ploča i interaktivnih ravnih ploča (IFP). Interaktivne bijele ploče najčešće su u dva dijela: montirani projektor i bijela ploča na koju se projektuje, a koja je ujedno i ploča za suho brisanje. Prednosti interaktivnih bijelih ploča uglavnom se odnose na postavljanje učionice: projektori mogu prikazivati ​​veće slike od manjih IFP-ova i teže manje, tako da montaža može biti lakša.

S druge strane, IFP-ovi su poput velikih televizora sa dodirnim ekranom. Većina IFP-ova koristi LED tehnologije koje nude vrhunski kvalitet slike i uklanjaju sjene, plavo svjetlo i treperenje koje gledateljima zadaju glavobolju. IFP pružaju više dodirnih tačaka za interakciju sa ekranom i imaju više tačaka povezivanja u odnosu na projektor. Kvalitet zvuka je veći kod IFP-a jer su njegovi zvučnici veći i okrenuti prema naprijed. Neki IFP-ovi čak omogućavaju daljinsko ili glasovno upravljanje!

I na kraju, softver koji se isporučuje s IFP-ima olakšava planiranje nastave i projekte suradnje. Na primjer, BenQ-ovi EZWrite programi pretvaraju IFP u bijelu ploču u oblaku koja sakuplja bilješke bez geografskih ili korisničkih ograničenja; ima ugrađeno prepoznavanje rukopisa koji pretvara napisano u digitalni tekst; značajke prenosa podataka koje spremaju sadržaj u pdf ili png datoteke; ljepljive bilješke i aplikacije Smart Annotation, uključujući način četke koji je savršen za satove kaligrafije ili umjetnosti; dvostruke olovke koje omogućavaju saradnicima upotrebu različitih boja; Blizz aplikacija za video konferencije u stvarnom vremenu koja omogućava dijeljenje zaslona i sadržaja; i aplikaciju InstaQShare koja omogućava bežične prezentacije preslikavanjem ekrana za do 16 sudionika. Ovi alati pretvaraju učenike u aktivne sudionike i kreatore u planu lekcije.

U prošlosti su se troškovi IFP-a možda određivali iz budžeta vaše škole. Međutim, s masovnom proizvodnjom IFP-a, troškovi su sada konkurentni tradicionalnim kombinacijama projektora i bijele ploče. Škole čak pronalaze kreativna rješenja za ograničenje prostora i postavljanje IFP-a. Na primjer, neki nastavnici postavljaju svoje IFP-ove na pokretna kotača. To omogućava lako kretanje od središnjeg zaslona cijele klase do bočnih zaslona male grupe.

Komentariši